Ombak Rindu

Ombak Rindu

Fauziah Ashari / Feb 22, 2020
Ombak Rindu Rinduku umpama ombak yang tak berhentiKasihmu bagai pantai yang setia menanti Sinopsis Ombak RinduIzzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya Jus
  • Title: Ombak Rindu
  • Author: Fauziah Ashari
  • ISBN: 9831240299
  • Page: 315
  • Format: paperback
  • Rinduku umpama ombak yang tak berhentiKasihmu bagai pantai yang setia menanti Sinopsis Ombak RinduIzzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.Pa Rinduku umpama ombak yang tak berhentiKasihmu bagai pantai yang setia menanti Sinopsis Ombak RinduIzzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.Pak cik Taha banyak berhutang Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya
    • DOWNLOAD KINDLE ☆ Ombak Rindu - by Fauziah Ashari
      315 Fauziah Ashari
    • thumbnail Title: DOWNLOAD KINDLE ☆ Ombak Rindu - by Fauziah Ashari
      Posted by:Fauziah Ashari
      Published :2019-03-24T12:31:50+00:00

    About "Fauziah Ashari"

      • Fauziah Ashari

        Famous novelist become a phenomenon in Malaysia with his Ombak Rindu which was adapted to the screen.


    467 Comments

    1. It is very hypocrite of me to say that I love this book tremendously Yes, I like books Yes, I read this book But I can t say I read this book and I like it Sorry I hate cliches.I have finished this book long time ago when I was still a student I remember borrowing it from a friend who mentioned, Idah nak percintaan Idah nanti macam Izzah Well, I m sorry but that might be the reason why I thought that the book was not having a good influence We loved Nur Kasih when it was in TV3 because it appear [...]


    2. Best giler novel niI orang cina tapi I suka baca novel novel melayukawan I pinjam novel ni kat I semasa I tingkatan duadicted giler I kat buku ni.d few months ago I masih ingat novel ni dan desperate until beli online kat website publisherI love it so muchI bukan pandai sangat cari novel melayu yang tebal dan best seperti Ombak Rindu So, I will really appreciate it kalau kawan kawan sini boleh recommend I novel novel lain Thanks.


    3. IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga Pak cik Taha banyak berhutang Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela Di situlah dia telah berkenalan [...]


    4. WARNING IRRELEVANT COMPLAINTS RANTINGS ABOUND I don t even know why I bother to read malay novels I won t like it, I tell you Mostly because the books themselves go on FOREVER with the most boring scenes thrown in here and there and the book itself weighs roughly the size of Antarctica because apparently they ve never heard of lighter materials My main problem though is always with the characters because their behaviour is, I believe to be, so incredibly asinine and childish I read this when I w [...]


    5. ok jgak nie ceta kta hrus kuat dlm mnjalani khdupan kta Allah xkn prnh brhti mnduga kta dan Dia xkn menguji kta melebihi kmampuan kta so,mmg kta kna ajr diri kta r tuk jdi kuat klu x.g kondem ma


    6. i love this book very much teach me how to appreciate love and it is hard to win someone s heartis book is very special to me because when i started reading it,a lot of miracle in love happened to me


    7. Best giller Best giller Best giller A must read one Though ada some parts yang saya macam nak gigit2 buku nie sebab tak puas hati But don t worry Cite nie best Gerenti best Ke best an nye terjamin best Lol


    8. Tajuk buku Ombak RinduPenulis Fauziah AshariKeluaran Alaf 21Halaman 563 m sUlasan Ain Sabrina Ombak Rindu mengisahkan tentang Izzah , gadis yang dijaga oleh Pak cik Taha setelah kematian ibu dan ayahnya Disebabkan hutang Pak cik Taha , dia sanggup menjualkan anak saudaranya kepada seorang tauke kelab malam.Di situ , dia bertemu dengan Hariz Atas permintaan Izzah , Hariz akhirnya membeli Izzah dan akhirnya mengahwini Izzah Namun kehidupan perkahwinan Izzah tak seindah yang lain Walaupun perkahwin [...]


    9. Kalau dulu zaman ketika saya masih lagi anak anak saat buku ini saya ladeni saya tak akan pernah teragak agak untuk memberikan 5 bintang ke atas buku ini.Tapi sekarang pada usia dan kematangan seperti sekarang saya sudah mulai menilai satu perkara dari satu nilai yang lain Pandangan saya sudah mulai berlainan.Saya mencari kesan pada sesuatu penulisan itu.Dalam ombak rindu ini ada kesannya tersendiri Saya dulu pernah tersenyum membaca kisah ini Dan saya akui penulis novel masa kini sekarang ini s [...]


    10. Memilih 2.5 bintang sebagai tanda diantara it was ok dan i like it Baca buku ni ketika Darjah 6, tatkala menunggu keputusan UPSR keluar Ketika itu saya tak suka sangat buku ni, tak suka dengan hakikat bahawa Izah sebenarnya telah dirogol oleh Hariz Terasa itu sangat teruk dan lelaki seperti itu tak mungkin akan jadi baik di pengakhirannya Itu komen kanak kanak yang berusia 11 tahun ketika itu.Namun pandangan sekarang, buku ini menggunakan susunan bahasa yang teratur, puitis dan wataknya hidup It [...]


    11. Cinta Izzah setinggi gunung Himalaya, dan cinta Hariz seluas lautan Kedua duanya saling mencintai namun, dalam setiap novel, dalam setiap cerita sudah tentu ada konflik yang mengukir sesebuah cerita itu menjadi lebih menarik Bila ibu sendiri membantah dan mengongkong anak tanpa toleransi sesiapapun akan hilang kesabaran Datuk Sufiah, sekiranya seorang yang baik sudah tentu sesebuah cerita itu bertambah seri Kasihan Izzah sentiasa menahan rindu, membutakan mata Selalu menangis gara gara cinta yan [...]


    12. before it is aired into a film, this book has stress me up.when it become filmi become stressfulriously should you lowered the women dignity like that the kind of book that i dislike is a woman with bad luck, and hope for a prince or some miracle to save her like the cliche indonesia sinetronother thing is,the woman are the one who suffered a loti mean REALLY LOT of bullshit so that she can have a happy ending with her prince what are we living in the Cinderella century pftt


    13. Memulakan tahun 2012 dengan bacaan ringan ini.ambil keputusan membaca novel ini kerana mendapati filem yang ditayangkan agak longgar dari segi jalan cerita Ternyata filem dan novel jauh berbeza memandangkan filem mempunyai kekangan waktu dan novel ini pula agak tebal Banyak babak romantis dalam novel inim tak sesuai untuk diwayangkan


    14. Fairly original for the malay genre itself and unique story on its own Both of the main characters are flawed and the story flowed rather easily for the readers Secret marriage, family secrets, fear, rape, love, jealousy, envy and etc The book does very well but the sequel are sadly not up to par Ombak Rindu was magnificent on its own, a good read for those who wants something different.


    15. cerita tentang izzah yg hidupnyer amatlah terlalu byk konflik sebelum dan selepas bertemu dgn hariz soon, there s a movie adaptation from this novel that s how good it is i think so but this book it s not something that i will read for a second time it s way too long too much conflict but still a really good reading lah.




    16. read this years agoi remembered quite liking the bookbut still a rapist turn to a hero is too far fetch for me








    17. This book is cliche and all and I remember myself loving it plus menjaja the book some to some friends, saying this is so romantic, this is so insert positive adjectives here However, I tend to agree to disagree that rape is fine, or spiking someone s drink is fine as long as you married her afterward Which is WRONG kids, VERY WRONG.As the story, because I picked this up in a time period where Ahadiat Akashah and the likes are reigning at least among my peers at that moment of time , the book f [...]


    18. This is my first novel in my life and the one that makes me wants to read and search for novel Banyak halangan yang mereka tempuhi dan Izzah I ll never forget her characters Selalu jer sabar dengan karenah Hariz yang panas baran But selepas membeli dan menikahi Izzah, nasib baik sikap clubbing Hariz dah dibuangnya jauh2 Kalau tak, alahaitapi Izzah tetap bersabar walaupun Hariz menikahi perempuan lain bini nombor 2, dalam terpaksa dan Hariz dibomohkan oleh ibunya sendiri Where can you find this [...]


    19. I can t bring myself to finish this book I can stand the way the female protagonist was portrayed by the author Izzah was portrayed as dumb lowly woman who can t even differentiate a brocolli a cauliflower, can t talk express herself properly would always cries for the slightest reason Hariz , on the other hand is a hot headed ,egoistic man who refused to accept his own feeling towards Izzah would abused Izzah mentally physically whenever things doesn t go his way I only manage to force myself t [...]


    20. I watched the movie first and then read the book.The movie was a girlfriends day out thing, and I hadn t expected to be wow ed But lemme say this I loved the movie I lurrrrve the book.The movie was a simplified version of the book The book is meatier Whatever one may say about how fantastical the plot may be and these things seem only to happen in Malay dramas that it has become a cultural stereotype , well, stranger things have happened, beb I m jaded I m cynical I ve been round the block a few [...]


    21. walaupun novel ni dah diadaptasi ke layar perak,tapi novel still the bestca waktu form 3.pinjam kawanla ingat balikdefinitely tak sama bila kau tengok dekat panggung wayang oh aku tengok kat youtube je percayalah.kau akan lagi feel baca novel nila tengok dalam bentuk filem,aku macam eh apsal macam lain je apsal bila jadi filem dia jadi tak best so kesimpulannya baca novel ni lagi bagus dari tengok katpanggung wayang, youtube.


    22. Ombak Rindu garnered a huge hype when the movie based on the novel was released in 2011, and in my weakest moment I succumbed to my curiosity and picked the book.Gosh, I wished I didn t though Clich s overload was what I would love to describe this book Stick to the movie which was the simpler, pleasant pace of storytelling compare to the book


    Leave a Reply